appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Zwemcoach Jacco Verhaeren is de koning van het periodiseren

De Perstribune
zondag 6 december 2020 | Omroep MAX | Michaël Roele

Zeven jaar lang zat hij in Australië, maar nu is de succesvolle zwemcoach Jacco Verhaeren weer terug in Nederland. Eén van zijn oud-pupillen Pieter van den Hoogenband roemt Verhaerens trainingsmethodes en noemt hem zelfs 'de koning van het periodiseren'.

De Perstribune: Jacco Verhaeren

Zondag was Verhaeren te gast op De Perstribune van MAX, waar Pieter van den Hoogenband hem verraste met deze mooie woorden door middel van een ingezonden brief. Verhaeren zelf noemt het periodiseren ook als een leuk aspect aan het zijn van zwemcoach. 

Dit weekend volgt Verhaeren het Olympisch kwalificatietoernooi van de zwemmers intensief. Daar is meteen veel om te doen omdat Femke Heemskerk niet mee kan doen. Haar man heeft corona opgelopen. Daar bovenop kwam ook nog eens dat Valerie van Roon het laatste ticket op de 50 meter vrije slag pakte. Verhaeren vindt het een lastige casus. "Het gaat er helemaal om wat er in de reglementen staat en hoe er gecommuniceerd wordt. Ik snap dat Femke ervoor gaat, want we zullen hier nog wel vaker mee te maken gaan krijgen." Toch ziet Verhaeren ook de andere kant van de medaille. "Er is wel iemand die sneller is, daar mag je ook respect voor hebben. Dit verhaal heeft duidelijk twee kanten."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Jacco Verhaeren over Femke Heemskerk

Internationale toekomst in Nederland

Verhaeren is heel bewust na zeven jaar teruggekomen naar Nederland, maar dat betekent niet dat hij in de toekomst niet meer voor buitenlandse bonden of organisaties wil werken. "Ik heb nu wat contact met bonden in het buitenland voor consultatiewerk." Verhaeren benadrukt wel dat hij in Nederland blijft en dat werk hier wil gaan doen. Er zou ook interesse zijn van de Nederlandse zwembond en NOC*NSF. Maar daar rekent Verhaeren nu nog niet op. "In een Olympisch jaar moet alles ook af zijn."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Jacco Verhaeren over toekomst

De Perstribune: Jacco Verhaeren

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1