Sport

Volg de Europa League wedstrijden van AZ, Feyenoord en PSV live bij NPO Radio 1

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de Europa League wedstrijden van AZ, Feyenoord en PSV live bij NPO Radio 1

Na de interlandbreak rolt vandaag de bal weer in de Europa League. Vanaf 18.55 uur is het de beurt aan Feyenoord, de Rotterdammers spelen in Moskou tegen CSKA. Vanaf 21.00 uur beginnen AZ en PSV aan de Europese voetbalavond. PSV treedt thuis aan tegen het Griekse PAOK Saloniki. AZ speelt tegen de Spaanse koploper, Real Sociedad. Je volgt de wedstrijden live op NPO Radio 1.

Om 18.55 rolt de bal in Moskou voor CSKA Moskou tegen Feyenoord. De Rotterdammers wisten de thuiswedstrijd met 3-1 te winnen van de Russen, al belooft de uitwedstrijd niet gemakkelijk te worden. Mede omdat de thuisploeg zich gesteund weet door duizenden supporters op de tribune. In Rusland liggen de coronamaatregelen anders dan hier in Nederland, vandaar dat de tribunes in Moskou vanavond gevuld zullen zijn.

Ook voor AZ belooft het een lastige avond te worden. In de uitwedstrijd in het San Sébastian hadden de Alkmaarders weinig in te brengen tegen Real Sociedad en bleef het uiteindelijk 'maar' 1-0 voor de Spanjaarden. 'In al die jaren dat ik bij AZ ben, heb ik mij nog niet eerder zo kansloos gevoeld als op die avond' vertelde trainer Arne Slot tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. Werk aan de winkel dus voor de Alkmaarders in het eigen AFAS Stadion.

Grote afwezige voor de Spanjaarden vanavond is David Silva. De middenvelder raakte tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Cádiz CF geblesseerd aan zijn hamstring.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles of niets

Het is alles of niets voor PSV vanavond tegen het Griekse PAOK Saloniki. Bij een verlies tegen de Grieken zijn de Eindhovenaren uitgeschakeld in de Europa League. In de uitwedstrijd tegen de Grieken ging PSV hard onderuit, in Thessaloniki ging de ploeg van Schmidt met 4-1 onderuit. Trainer Roger Schmidt kan vanavond in ieder geval nog geen beroep doen op de Duitse vedette Mario Götze. De middenvelder viel tegen Willem II geblesseerd uit.

De Eindhovenaren kenden afgelopen weekend geen goede generale repetitie. In de uitwedstrijd tegen FC Twente wist PSV een 0-1 voorsprong lang vol te houden, maar na een raak geschoten penalty van Danilo kwam PSV niet verder dan een gelijkspel.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie