Sport
NOS

Oranje boekt eerste zege onder Frank de Boer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje boekt eerste zege onder Frank de Boer

Voor het eerst heeft het Nederlands Elftal met Frank de Boer als bondscoach gewonnen. In het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina maakte Oranje vooral in de eerste helft het verschil met twee goals van aanvoerder Georginio Wijnaldum. De eindstand was 3-1.

Het Nederlands elftal zat er meteen lekker in tegen Bosnië en Herzegovina. Allereerst kwam Ibrahim Šehić, de keeper van de bezoekers, nog goed weg, toen een mislukte voorzet van Owen Wijndal tegen de paal kwam. Een lage voorzet van Denzel Dumfries kwam even later bij Georginio Wijnaldum, die met een veeg de bal wel wist binnen te schuiven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oranje ging vrij gemakkelijk door de verdediging van Bosnië heen. Tien minuten na de openingstreffer zag het er even gevaarlijk uit, toen Miralem Pjanić de kans op 1-1 kreeg. In de counter legde Steven Berghuis klaar voor Wijnaldum. De aanvoerder wist dit keer met het scheenbeen te scoren (2-0).

De 3-0 was niet ver weg. Na een goed uitgespeelde aanval stond Luuk de Jong op de juiste plek. Alleen de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd, terwijl dat op de beelden niet zo was. Een slechte beurt van de arbitrage, dat het in de Nations League zonder VAR moet doen.

Zo wervelend als de eerste helft speelde Oranje na de hervatting niet. Al voor het uur werd de angel vakkundig uit de wedstrijd getrokken. Weer een voorzet van Denzel Dumfries, die werd binnengelopen door Memphis. Bij 3-0 leek de buit binnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Echter, vrij snel daarna vond invaller Smail Prevljak het net. De bal werd secuur voor hem klaargelegd. Doelman Tim Krul had geen mogelijkheid er iets aan te doen. Nederland kroop even later door het oog van de naald. Een gevaarlijke kans van Bosnië ging maar net naast.

Groepshoofd

Door de overwinning is Nederland groepshoofd bij de kwalificatie voor het WK 2022. Later op de avond spelen Italië en Polen tegen elkaar in de eerste groep van divisie A in de Nations League. Woensdag sluit Oranje het toernooi af, op bezoek bij Polen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie