Sport
NOS

Vitesse blijft in het spoor van Ajax, Feyenoord wint ook

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Vitesse blijft in het spoor van Ajax, Feyenoord wint ook

Nog altijd is Vitesse mede-koploper in de Eredivisie, dankzij de 3-1 zege op FC Emmen. De ploeg uit Arnhem speelde grotendeels met tien spelers, nadat Riechedly Bazoer van het veld was gestuurd.

Toch beleefde Vitesse een vrij comfortabele middag tegen de nummer voorlaatst. Emmen wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar even later was het wel raak. Vanuit een strafschop. Oussama Tannane benutte vanaf elf meter. Diezelfde aanvaller trok even later van de rechterkant naar binnen en haalde uit met zijn linker (2-0).

Rode kaart maakte weinig verschil

Smetje op de wedstrijd vanuit Vitesse was de rode kaart van Bazoer. Hij kwam met gestrekt been in bij tegenstander Sergio Peña. Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf eerst geel, maar de VAR adviseerde een rode prent. Het maakte weinig verschil, met een man minder wist Vitesse nogmaals te scoren. Loïs Openda prikte in de verre hoek.

Een keer liet Emmen klasse zien. Vitesse-keeper Remko Pasveer zat eventjes mis bij een voorzet, waarna Michael de Leeuw van dichtbij binnen kon tikken. Emmen was in de rest van de wedstrijd te slordig in de kansen; dus bleef het bij 3-1.

Feyenoord niet groots

Feyenoord speelde tegelijkertijd tegen FC Groningen. Justin Bijlow stond zoals gebruikelijk op het wedstrijdformulier als eerste keeper van Feyenoord. Maar toen liep Nick Marsman opeens het veld op. Bijlow, die zaterdag geselecteerd werd voor het Nederlands elftal was in de warming-up geblesseerd geraakt.

Ook in dit geval werd het eerste doelpunt van de wedstrijd geannuleerd. Tyrell Malacia haalde de achterlijn, trok de bal uitstekend terug op Mark Diemers, die de bal tegen de touwen werkte. Echter, Bryan Linssen liep in buitenspelpositie in de weg van Groningen-doelman Sergio Padt.

Na de pauze brak Lutsharel Geertruida de ban, met een knappe kopgoal uit een corner. De verdediger was zeker niet de langste van het stel. Hij sprong hoog en vond het net. Toen Damil Dankerlui er bij Groningen met een rode kaart van af werd gestuurd, werd het alsmaar gemakkelijker voor Feyenoord. Aanvoerder Steven Berghuis scoorde overtuigend een strafschop (2-0). Het was niet groots wat Feyenoord deed, maar het deed haar plicht.

Nog twee duels

Om 16.45 uur betreden sc Heerenveen en AZ het veld van het Abe Lenstra Stadion. PSV en Willem II sluiten om 20.00 uur de achtste speelronde van de Eredivisie af. Beide wedstrijden zijn te volgen op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie