Sport
NOS

Veldrijder Iserbyt pakt in Rosmalen Europese titel, Van der Haar derde

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Veldrijder Iserbyt pakt in Rosmalen Europese titel, Van der Haar derde

De Belg Eli Iserbyt heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Europese titel veldrijden veroverd. Iserbyt (23) won de titelstrijd in Rosmalen voor zijn landgenoot Michael Vanthourenhout en de Nederlander Lars van der Haar.

Direct na de start zakte Van der Haar terug naar de tiende plek, maar hij wist zich toch terug vechten in de wedstrijd. Halverwege de cross reed Van der Haar ruim tien seconden achter de twee koplopers, op de streep bedroeg zijn achterstand op Iserbyt 22 tellen.

Geen tweestrijd

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert, beiden nemen rust na het intensieve wegseizoen, domineerden Iserbyt en Toon Aerts de eerste crossen van het seizoen. Beiden wisten al drie keer te winnen.

Met een voorsprong van zestien seconden op zijn ploeggenoot veroverde Iserbyt de Europese titel waardoor hij een jaar in de witte trui met blauwe sterren mag rijden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie