appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Biden of Trump: op wie hoopt de Amerikaanse sportwereld?

ANP
donderdag 5 november 2020 | BNNVARA | Redactie BVSC Twitter

Wie de nieuwe president van de VS wordt, is nog even afwachten. Maar, dat het invloed heeft op de Amerikaanse sport is een feit. Van Donald Trump is bekend dat hij een sportliefhebber is, maar hoe zit dat bij Joe Biden? Maarten Kolsloot is sportjournalist, Amerikakenner en de maker van de voorstelling 'Donald Trump is niet gek' en vertelt hierover in B.V.S.C.

Maarten Kolsloot over de verkiezingen en sport

De inmiddels 74-jarige Donald Trump is nog geregeld op de golfbaan te vinden. Zo fanatiek als president Obama, die elke week nog basketbalde, is hij niet, maar de huidige president is zeker een groot sportliefhebber.

"Voorheen had Trump zelfs een eigen wielerronde. Toentertijd zei hij dat die ronde binnen een aantal jaar net zo groot zou worden als de Tour de France", vertelt Kolsloot. De afgelopen jaren boterde het niet altijd tussen Trump en de Amerikaanse sport. De Amerikaanse voetbalster Megan Rapinoe uitte openlijk haar kritiek tegen de Amerikaanse president en ook NFL-speler Colin Kaepernick kreeg het aan de stok met Trump.

Biden

Joe Biden, afkomstig uit Pennsylvania heeft een achtergrond in American Football. "Biden is groot fan van de Philadelphia Eagles en laat zich geregeld zien in de MLB, MLS en MBA." Tot nu toe heeft de presidentskandidaat Biden zich hard gemaakt voor de gelijke betalingen in het voetbal tussen mannen en vrouwen. Ook sprak hij zich positief uit over de Black Lives Matter-beweging, waar hij zich volledig achter schaarde.

Maarten Kolsloot over de verkiezingen en sport

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1