Sport
NOS

Nederlands Elftal speelt doelpuntloos gelijk in Bosnië en Herzegovina

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands Elftal speelt doelpuntloos gelijk in Bosnië en Herzegovina

Het tweede duel onder leiding van bondscoach Frank de Boer is in 0-0 geëindigd. Op bezoek bij Bosnië en Herzegovina maakte het Nederlands Elftal opnieuw geen indruk. In de slotfase had Oranje nog kansen om het duel te beslissen, maar de bal ging er niet in.

De eerste keer dat deze landen tegenover elkaar staan op het voetbalveld. Het is de 88e tegenstander in de historie van Oranje. Frank de Boer stelde de vaste krachten van het team van Ronald Koeman weer op, in tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen Mexico van afgelopen woensdag. Frenkie de Jong, Daley Blind, Denzel Dumfries en Marten de Roon keerden terug in de basis. Omdat Memphis Depay geschorst was, stond Luuk de Jong in de punt van de aanval. Bovendien gaf De Boer de voorkeur aan Donyell Malen in plaats van Steven Berghuis aan de rechterkant.

Energiek begin

Nederland kende een energiek begin in Zenica. De eerste kans was voor Stefan de Vrij. De verdediger kopte na een vrije trap van Quincy Promes in vrije positie ruim naast. Daarna kwam Oranje meer en meer in de verdrukking. De Bosniërs hadden een aantal keer een gevaarlijke uitbraak.

Bosnië bracht in de tweede helft Edin Dzeko in. De spits van AS Roma verzond een goede pass naar Miralem Pjanić. Cillessen redde het Nederlands elftal. Na het inbrengen van Hans Hateboer en Berghuis werd Oranje sterker. Frenkie de Jong probeerde het in de 78e minuut met buitenkant rechts in de korte hoek. Er ontstonden meer kansen. Uit een corner, genomen door Berghuis bijvoorbeeld. De kopbal van Luuk de Jong was goed naar de grond, maar een katachtige reflex van doelman Ibrahim Sehic voorkwam een goal.

Invaller Ryan Babel had de winnende treffer nog op de schoen, maar zijn inzet ging verder in de richting van Montenegro als richting goal, aldus commentator Jeroen Grueter.

En zo haalt Nederland slechts een punt in Bosnië. Daarmee heeft Oranje in de stand van de Nations League vier punten uit drie wedstrijden. Polen en Italië spelen later vanavond nog tegen elkaar. Woensdagavond wacht voor het Nederlands elftal de uitwedstrijd in Italië. Zonder Marten de Roon, die een gele kaart pakte en daardoor geschorst is. Extra pijnlijk voor De Roon omdat de wedstrijd wordt gespeeld in 'zijn' Bergamo.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie