Sport
NOS

Omhaal Senesi hoogtepunt in plichtmatige zege Feyenoord

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Omhaal Senesi hoogtepunt in plichtmatige zege Feyenoord

Feyenoord heeft nieuw puntenverlies in de eredivisie weten te voorkomen, maar gemakkelijk ging dat niet. Een matig optreden tegen ADO Den Haag bleef onbestraft: 4-2. Hoogtepunt was de doeltreffende omhaal van Marcos Senesi, die hiermee de jarige trainer Dick Advocaat trakteerde.

Net als vorige week tegen FC Twente moest de ploeg van de jarige trainer Dick Advocaat een vroege tegentreffer verwerken. ADO-spits Jonas Arweiler profiteerde van een fout van Lutsharel Geertruida en passeerde Justin Bijlow (0-1). Het povere Feyenoord, zonder de in de warming-up afgehaakte Nicolai Jørgensen, kroop iets meer uit zijn schulp na bijna een halfuur en dat leverde vrijwel meteen de gelijkmaker op. Geertruida maakte zijn misser goed door uit een corner van Steven Berghuis raak te koppen (1-1).

Open mond

Feyenoord trok in de tweede helft wat meer het initiatief naar zich toe en kwam op voorsprong. En hoe. Senesi probeerde het vrijwel uit het niets met een omhaal. De zich dit keer wel gedragende fans in De Kuip keken met open mond naar de poging van de Argentijn, die ADO-doelman Luuk Koopmans op schitterende wijze het nakijken gaf (2-1).

Herkansing vanaf elf meter

Bijlow vloerde even later Arweiler in het strafschopgebied, maar de keeper stopte de slappe inzet van de Duitser. Het spel was inmiddels hervat, maar op advies van de VAR legde arbiter Dennis Higler de bal opnieuw op de stip. Bijlow bleek te vroeg van zijn lijn gekomen en moest het antwoord schuldig blijven op de tweede penalty, dit keer van Shaquille Pinas (2-2).

Lang genieten van de 2-2 kon ADO niet, want invaller Luciano Narsingh zorgde even later voor de derde Rotterdamse treffer. De bezoekers kwamen die klap niet meer te boven.

Andere wedstrijden

Om 14.30 wordt er afgetrapt bij FC Utrecht-RKC Waalwijk. En om 16.45 uur staan nog twee duels op het programma in de Eredivisie, namelijk: Heracles Almelo-PSV en FC Emmen-Willem II. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie