Sport
NOS

Eén goed moment helpt Ajax aan eerste drie punten

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Eén goed moment helpt Ajax aan eerste drie punten

Op het Kasteel heeft Ajax in zijn ouverture een eerste overwinning geboekt. Ondanks dat de Amsterdammers gedurende een uur met tien man moesten voetballen, scoorde nieuwkomer Antony tegen Sparta de enige goal van de wedstrijd.

De Braziliaan vormde met Zakaria Labyad en Dusan Tadic het aanvalstrio in Rotterdam. In de 38e minuut was Antony trefzeker. Benjamin van Leer dook onder het schot door. De doelman van Sparta stond vorig seizoen nog bij de ploeg van Erik ten Hag onder contract.

Handsbal

Ajax speelde niet sprankelend en liet nauwelijks uitgespeelde kansen zien. Dat kwam ook omdat Ajax zonder Nicolas Tagliafico verder moest. De Argentijnse verdediger onderbrak een veelbelovende aanval van Sparta door de bal met zijn hand van richting te veranderen. Volgens scheidsrechter Jochem Kamphuis genoeg reden om hem van het veld te sturen.

Ajax controleerde de wedstrijd uit. Ten Hag nam geen risico en haalde Labyad naar de kant om verdedigend met Sergiño Dest meer zekerheid in te bouwen. En André Onana rekte wat tijd; daar ontving hij overigens wel een gele kaart voor. Sparta-aanvallers kwamen er niet aan te pas.

Heracles-ADO

Tegelijk speelde Heracles Almelo thuis tegen ADO Den Haag. Rai Vloet en Silvester van de Water tekenden voor de twee goals voor de thuisploeg. ADO kwam niet tot scoren. Eerder op de dag bleek FC Emmen-VVV Venlo een spektakelstuk. VVV scoorde het vaakst (5 keer), tegen drie treffers van de ploeg uit Drenthe. Om 16.45 uur keert Arjen Robben terug op de Nederlandse velden als hij met FC Groningen tegen zijn andere oud-club PSV speelt. Die wedstrijd is rechtstreeks te volgen in Radio Tour de France op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie