Sport
NOS

Parijzenaar helpt Bayern München aan Champions League-winst

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Parijzenaar helpt Bayern München aan Champions League-winst

Bayern München heeft voor de derde keer de Champions League gewonnen. In de finale was het de Fransman Kingsley Coman die tegen zijn oude club Paris Saint Germain het enige doelpunt maakte. Hij bezorgde Bayern daarmee de 'triple', nadat de club eerder landskampioen was geworden en de beker had gewonnen.

Voor het eerst sinds 1998 ging de finale weer eens tussen twee landskampioenen. Het waren rommelige openingsminuten met veel onderbrekingen, overtredingen en balveroveringen. De ploeg uit Parijs had het in de openingsfase in ieder geval beter voor elkaar dan FC Barcelona in de kwartfinale. De Fransen gokten op de snelheid voorin en drongen Bayern het initiatief op. Daar wisten ze weinig raad mee. De eerste kans was dan ook voor PSG; voor Neymar. Met kunst en vliegwerk wist Manuel Neuer zijn inzet na achttien minuten spelen uit het doel te houden.

Drie minuten later was er ook uit het niets een goede kans voor de Duitsers. De topscorer van de Champions League, Robert Lewandowski, schoot uit de draai op de paal. Ángel Di María kreeg de volgende mogelijkheid namens PSG. Van dichtbij mikte de Argentijn over.

Na een halfuur was Lewandowski opnieuw dicht bij een openingstreffer. Dit keer raakte hij de armen van doelman Keylor Navas. Vlak voor rust was er voor beide ploegen nog een mogelijkheid. Kylian Mbappé had misschien wel moeten scoren. De ruststand was daarom 0-0.

Extra gemotiveerd

In het begin van het tweede deel waren de ploegen vooral met elkaar aan het ruziën. Diverse spelers kregen om die reden een gele kaart. In de 59e minuut was er dan toch een sportief hoogtepunt. Coman, een 24-jarige voetballer geboren in Parijs, zette Bayern München met het hoofd op voorsprong. Coman werd door trainer Hans-Dieter Flick opgesteld omdat hij misschien wel extra gemotiveerd zou zijn tegen de club waar hij opgroeide, maar nooit wist door te breken. Ivan Perišić kwam hem vervangen voor de laatste twintig minuten.

In de blessuretijd werd invaller Eric Maxim Choupo-Moting bijna de held voor de Fransen. Bayern kwam met de schrik vrij toen de geboren Duitser de bal die hij alleen nog moest intikken liet lopen. Bayern wint dus de Champions League, door ieder duel in de gehele Europese competitie te winnen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie