appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Fanny Blankers-Koen: zelfs de oorlog kon de Atlete van de Eeuw niet stuiten

ANP
zaterdag 8 augustus 2020 | NOS | NOS Sport

Wie zich eind jaren veertig, toen de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog nog voelbaar en zichtbaar waren, kon bezighouden met topsport was vrijwel zeker zeer eigenzinnig, vermoedelijk erg ambitieus, een tikkeltje bevoorrecht en hoe dan ook een pionier. Voor Fanny Blankers-Koen gingen al die kwalificaties op. 

Met viermaal olympisch goud in de moeder aller sporten wordt Blankers-Koen gerekend tot de grootsten die de atletiek heeft voorgebracht. Haar exceptionele optreden tijdens de Olympische Spelen van 1948 in Londen brengt haar op de tweede plaats in de verkiezing van beste Nederlandse olympiërs aller tijden.

Auteur Kees Kooman schreef een boek over 'De Vliegende Huisvrouw'. Hij is te gast bij Langs de Lijn om te praten over de legendarische sportvrouw Fanny Blankers-Koen.

Bekijk het gesprek hieronder:

Kees Kooman over Fanny Blankers-Koen

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1