Sport
EONOS

Aké maakt overstap naar Manchester City: 'Dit is een toptransfer'

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Aké maakt overstap naar Manchester City: 'Dit is een toptransfer'

Volgens verschillende Britse media heeft Nathan Aké zijn droomtransfer te pakken. De dertienvoudig Oranje-international zou van het gedegradeerde Bournemouth naar Manchester City gaan, dat ruim 44 miljoen euro voor hem over heeft.

Met dat bedrag behoort de 25-jarige Aké in één klap tot een van de duurste Nederlandse voetballers ooit. "Het is echt een toptransfer", reageert voetbalcommentator Jeroen Grueter. "Het is ook een mooie transfer. Van een sympathieke club naar het grote Manchester City, waar hij gaat spelen onder trainer Pep Guardiola."

De transfer verrast Grueter toch wel een beetje. "Hij doet al lang goed en is pas 25 jaar. Toch heeft hij al een bulk aan ervaring. Hij heeft zich bij een niet al te grote club weten te etaleren en is een van de betere verdedigers in de Premier League. Dan val je op."

Aké speelt al zijn hele carrière in Engeland. Hij speelde in de jeugdelftallen van ADO Den Haag en Feyenoord, maar maakte nog in de jeugd de overstap naar Chelsea. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in de Premier league.

Na huurperiodes bij Reading, Watford en Bournemouth, kreeg Aké in 2017 een contract bij Bournemouth. Aké kwam in totaal 121 keer in actie voor de nummer achttien van het afgelopen seizoen. Daarin kwam hij elf keer tot scoren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie