appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Yvonne van Gennip: ijskoningin die het DDR-bastion sloopte

ANP/NOS
dinsdag 28 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Zwaaiend met haar witte cowboyhoed en getooid met oranje clownsneus laat Yvonne van Gennip zich overladen met felicitaties, gezang en trouwverzoeken. Meer dan zestigduizend mensen zijn op haar huldiging in Haarlem afgekomen, drie dagen nadat ze in de Olympic Oval in Calgary haar derde gouden medaille heeft weten te veroveren.

In de verkiezing van de beste Nederlandse olympiër aller tijden is Van Gennip dankzij haar toenmalige goldrush in Calgary op de dertiende plaats geëindigd.

"Normaal gesproken geen fijn getal, maar ik vind het een eer", aldus Van Gennip in Langs de Lijn En Omstreken. 

De beste olympier: nummer 13... Yvonne van Gennip

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1