appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Turner Louwije werd gekleineerd in België: 'Nederland is echt een heel andere wereld'

ANP
dinsdag 28 juli 2020 | NOS | NOS Sport

De Nederlandse turnwereld staat in vuur en vlam. Elke dag komen er meer verhalen naar buiten over misbruik van jonge sporters. Maar er is ook een ander geluid. Bijvoorbeeld dat van Bram Louwije.

Turner werd gemanipuleerd en gekleineerd in Belgie, maar niet in Nederland

De turner werd geboren in België, traint sinds 2012 in Den Bosch, heeft inmiddels een Nederlands paspoort en komt vanaf 2018 ook uit voor het Nederlandse team.

In België werd Louwije naar eigen zeggen gemanipuleerd, gekleineerd en vernederd. Maar over de Nederlandse turnwereld geen slecht woord: "Nederland is echt een heel andere wereld dan België destijds." 

Turner werd gemanipuleerd en gekleineerd in Belgie, maar niet in Nederland

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1