appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Na maanden zijn de Nederlandse rugbyers kampioen

Foto: Pixabay
vrijdag 10 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Na maanden afwachten hebben de Nederlandse rugbyers eindelijk duidelijkheid. Ze zijn kampioen. "Het is wel een beetje raar", zegt aanvoerder Dirk Danen. "We zijn zeker blij, maar de champagne is nog niet aantrekken."

Danen ging er vanuit dat de laatste wedstrijd nog gespeeld moest worden. In en tegen Zwitserland. In maart stonden de rugbyers al op het vliegveld op weg naar die wedstrijd. "Voordat we incheckten hoorden we dat alles gecanceld werd. Toen konden we weer naar huis."

De coronacrisis was toen al wel aan de gang, maar de stekker was nog niet uit de rugbycompetitie. "Dit was de week voordat alles in lockdown ging."

Nu volgt een wedstrijd om promotie en degradatie. Als die wedstrijd gewonnen wordt, komen de rugbyers uit op het tweede niveau. Onder de gesloten Six Nations. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1