appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Amerikaanse sportteams overwegen naamsverandering: 'Uniek moment in de sport''

EPA
zondag 5 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Amerikaanse sportteams die hun naam veranderen omdat het beledigend zou zijn. Lang was het ondenkbaar, maar onder andere American-footbalclub Washington Red-skins en honkbalclub Cleveland Indians overwegen het sinds deze week. Beide clubs twijfelen openlijk of het nog wel van deze tijd is om met een clubnaam naar de oorspronkelijke bewoners van Amerika te verwijzen.

"Dit is echt wel een uniek moment in de sport", reageert Amerika-kenner Maarten Kolsloot. "Sinds de moord op George Floyd is de discussie zo groot dat de clubs echt onder druk is komen te staan. Het is een discussie die heel breed gedragen wordt. Ook sponsoren haken nu af."

De fans van de clubs staan open voor verandering volgens Kolsloot. "Zij voelen ook wat er gebeurt in het land en dat het gesprek gaande moet blijven. Het is wel iets wat gesteund wordt en ook niet iets wat van vandaag is."

Amerika sportnamen

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1