appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Legendarische 'Dennis Bergkamp' commentaar Jack van Gelder: hoe klinkt dat anno 2020?

ANP
donderdag 25 juni 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

'Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp!' Dit kan natuurlijk alleen gelezen worden met de schreeuwende stem van Jack van Gelder. Maar, nu we niet meer mogen schreeuwen in stadions, hoe zou een fluisterende Jack van Gelder dan klinken? Hij liet het horen in De Nieuws BV.

Het WK 1998 is onlosmakelijk verbonden met het legendarische commentaar van Jack van Gelder. Vlak voor de 2-1 van Dennis Bergkamp tegen Argentiniƫ, begint Van Gelder al, "Nederland gaat in de halve finale komen. Ik heb opeens zo'n gevoel dat we in de halve finale gaan komen." En, we weten allemaal hoe dat eindigt.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fluisteren in stadions

Hard meezingen, schreeuwen en spreekkoren zijn niet meer toegestaan als het publiek weer in stadions mag zitten vanaf 1 juli. Dus doet Premier Rutte een dappere poging om met creatieve vormen te komen zodat iedereen zich toch kan uiten. Hoera fluisteren bij een doelpunt of allemaal een toeter mee, bijvoorbeeld. Het supporterscollectief is daar niet al te blij mee, laten ze NU.nl weten, "niet zingen in een stadion is moeilijk voor te stellen."

Hoe valt enthousiasme te controleren? Commentatoren moeten daar dan ook rekening mee houden. Dus doet Jack van Gelder in De Nieuws BV voor hoe zijn legendarische commentaar dan zou klinken: fluisterend.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1