appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Perstribune
STER Advertentie

Snelste man lijkt Spelen te verspelen

AFP
woensdag 17 juni 2020 | EO | NOS | Floris van Hoorn

Christian Coleman, de wereldkampioen op de 100 meter, zit in de problemen. De Amerikaanse atleet is voorlopige geschorst omdat hij opnieuw een dopingcontrole heeft gemist. Het is voor de vierde keer in korte tijd dat dit gebeurt. De sprinter hangt nu een schorsing van twee jaar boven het hoofd en dat zou betekenen dat hij niet kan meedoen aan de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio.

Bijna een jaar geleden stond de 24-jarige atleet ook al ter discussie. In 2018 en twee keer in 2019 was hij niet aanwezig op de plek die hij zelf had opgegeven. Topsporters zijn verplicht om hun dagindeling door te geven en in ieder geval één uur per dag beschikbaar te zijn voor een dopingcontrole. Wanneer je dan niet aanwezig bent heb je een gemiste test. Wanneer dat drie keer in een jaar tijd gebeurt volgt een schorsing van maximaal twee jaar. 

Snelste man lijkt Spelen te verspelen

In Langs de Lijn En Omstreken legde NOS-commentator Leon Haan uit dat Coleman na zijn derde fout een schorsing wist te omzeilen omdat hij en zijn advocaten et als een vormfout bestempelden. Nu lijkt hij daar niet mee weg te komen. In de atletiekwereld wordt verbolgen gereageerd zegt Haan. "Hij heeft de schijn tegen. Vanuit de internationale atletiekwereld wordt gezegd: Je bent niet professioneel genoeg, waarom lukt het alle andere atleten wel en lukt het jou niet keer op keer." Een hoorzitting zal later dit jaar uitsluitsel geven of de snelste atleet van dit moment wel of niet wordt geschorst en of hij wel of niet aanwezig is op de Olympische Spelen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1