Sport
EONOS

Max Verstappen gaat weer racen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen gaat weer racen

Het Formule 1-seizoen start definitief op zondag 5 juli in Oostenrijk met een race zonder publiek. De Oostenrijkse overheid heeft toestemming gegeven voor twee races op het circuit van Spielberg. De tweede Grand Prix is op zondag 12 juli.

"Oostenrijk wordt de eerste Grand Prix", meldt Formule 1-commentator Louis Dekker. "En omdat het zo leuk is, doen we het twee keer achter elkaar." Nu de overheid toestemming heeft gegeven mogen de lichten uit en kunnen de wagens hun motor starten.

"Iedereen zit erop te wachten, maar het wordt wel bijzonder ingewikkeld", vertelt Louis Dekker. "Laten we het erop houden dat de Formule 1 zich als een gesloten circuit gaat gedragen. Tien teams in tien verschillende hotels, alles wordt gecheckt en mensen mogen niet met elkaar in aanraking komen."

De kans is zelfs aanwezig dat er nog een klein beetje publiek welkom is, al zijn dat waarschijnlijk alleen maar VIP's en genodigden. Het is nu afwachten hoe de rest van de kalender er uit gaat zien. Volgens Dekker ligt dat vooral aan de overheden: "Engeland en Singapore zijn nog aan het dubben, dus de kalender is nog niet klaar."

Het is voor de organisatie erg belangrijk dat er dit jaar nog gereden gaat worden. Dekker: "Voor de TV-contracten moeten er minimaal 15 GP's worden gereden. En om een wereldkampioenschap te hebben moet er op drie continenten worden geracet, dus dan kan je maar beter snel beginnen."

Ster advertentie
Ster advertentie