appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Hilversum Uit
STER Advertentie

In beweging blijven of je wordt geraakt

ANP
zondag 24 mei 2020 | NOS | NOS Sport

Het coronavirus heeft de sportwereld op pauze gezet. Dat geeft tijd voor bezinning en nieuwe inzichten. Vandaag praten we met meervoudig olympisch medaillewinnaar Arnold Vanderlyde over boksen.

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de volksgezondheid, zegt Vanderlyde. Hij heeft met onderzoekbureau Markteffect een onderzoek laten doen naar de fysieke en vitale gezondheid die mensen in deze tijd ervaren. "45 procent ervaart klachten door de veranderingen in het dagelijks leven. Die moeten we niet vergeten."

"Er is nog een te grote groep die niet beweegt", vindt Vanderlyde: "Je moet in beweging blijven. Anders word je geraakt". Maar dat geldt net zo goed voor Vanderlyde zelf. "Ik word nu ook geraakt. Ik ben 100 procent werkloos."

In beweging blijven of je wordt geraaktDownload de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1