appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: B.V.S.C.
STER Advertentie

Topsporter Vader vangt nu krabben

NOS
vrijdag 22 mei 2020 | NOS | NOS Sport

Hij ploetert normaal gesproken door de modder. Nu staat hij tot de enkels in het water. Voor mountainbiker Milan Vader had deze periode in het teken moeten staan van de WK mountainbike en de Olympische Spelen. 

Maar door de coronacrisis zijn alle grote mountainbike-evenementen - net als alle andere sportevenementen - uitgesteld. Daarom doet de Zeeuw nu hele andere dingen: hij vangt krabben.

"Op die zeelucht ben ik bijna verliefd, zou ik zeggen. Een trotse Zeeuw, de rust. Als fietser kan je hier niet blijven. Ik woon in de buurt van Sittard, maar het is fijn om hier terug te zijn", vertelt Vader als hij met een bevriende restaurant-eigenaar op zoek is naar krabben, waar abuis ook nog een kreeft wordt gevonden. "Mijn moeder wordt helemaal wild als ze dit ziet. Die is verzot op kreeften."

Luister hier naar de reportage van Edwin Cornelissen:

Topsporter Vader vangt nu krabben

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1