appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

Kika van Es: 'EK-winst gelukkigste moment van m’n leven'

Kika van Es
zondag 17 mei 2020 | MAX | Michaël Roele

De Oranje Leeuwinnen schreven drie jaar geleden historie met het winnen van het Europees Kampioenschap voetbal in Nederland. Voor international Kika van Es is de EK-winst zelfs het gelukkigste moment uit haar leven.

Kika van Es op De Perstribune

Dat zei Van Es zondag op De Perstribune van MAX. De NOS blikt zondagmiddag terug op het gewonnen EK en Van Es zal zeker voor de buis zitten om weer terug te blikken. Het hele toernooi was ze basisspeler als linksback in de kampioensploeg van Sarina Wiegman.

Penalty in finale

Via Noorwegen, Denemarken, België, Zweden en Engeland kwam Nederland in de finale opnieuw de Denen tegen. Al na zes minuten stond Nederland 0-1 achter na een strafschop die veroorzaakt werd door Van Es. Maar het zelfvertrouwen in de ploeg was groot op dat moment. "Ik heb niet één keer gedacht dat we deze wedstrijd niet zouden winnen", aldus Van Es. Uiteindelijk won Nederland met 4-2, mede door twee goals van Vivianne Miedema.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Kika van Es hield vertrouwen na veroorzaken strafschop in EK-finale

Coronaseizoen

Dit seizoen speelt Van Es bij het Engelse Everton, maar ze verblijft nu in Nederland. Wel heeft ze nog dagelijks contact met de club. De ene dag met de trainer, dan met de fysio en een dag later weer met de videoanalist of de psycholoog. "Om zo binding te houden en om bij te houden hoe het met je gaat." Ook doet de ploeg quizzen met elkaar om in contact te blijven.

Het is nog niet duidelijk of het seizoen in Engeland afgemaakt gaat worden. Bij de mannen lijkt dat vanaf half juni wel weer te gaan gebeuren. Van Es zou er begrip voor hebben als de vrouwen het seizoen niet meer afmaken. "Bij de mannen gaat er zoveel geld in om dan bij ons. Ik vind ook niet dat we nu egoïstisch moeten denken, ook al wil je wel gelijk behandeld worden."

Van Es bezet met Everton de zevende plaats in de Engelse Women’s Super League.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1