appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zondag
STER Advertentie

Het allermooiste voetbalshirt van Nederland

Foto: Eredivisie
vrijdag 8 mei 2020 | NOS | NOS Sport

Over smaak valt niet te twisten, maar de verkiezing van mooiste eredivisieshirt heeft wel degelijk een winnaar opgeleverd. Het is het shirt van Willem II uit de jaren 60.

Sjoerd Mossou - journalist van het AD - zat in de jury. "Het een uniek shirt met drie kleuren gestreept. De kleurencombinatie zie je eigenlijk alleen in Nederland, bijvoorbeeld bij amateurclubs." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op twee en drie stonden shirts van Feyenoord - Gouden Gids-shirt - en Ajax - uit de jaren 70. Opvallend is dat veel genomineerde shirts uit een succesjaar kwamen. Zoals het shirt van Ajax van vorig seizoen. "Terwijl echte kenners dat helemaal geen mooi shirt vinden. Het is een catalogusshirt." Dat houdt het in dat het een standaardshirt is, andere clubs het hetzelfde shirt, alleen met andere kleuren."

In totaal waren er 1700 eredivisieshirts, fans maakten een shortlist. Daarna boog de jury zich over de uitverkiezing.

Mossou: 'Prachtige shirts in Nederland'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1