appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Olympische Spelen 'gewoon in de zomer' door schoolvakanties

AFP
maandag 30 maart 2020 | NOS | NOS Sport

De Olympische Spelen in Tokio worden volgend jaar gewoon in de zomer gehouden, van 23 juli tot en met 8 augustus. Bestuurslid van het Internationaal Olympisch Comité Nicole Hoevertsz vertelt hoe die beslissing tot stand is gekomen.

"Op dit moment zijn die extra maanden toch belangrijk. Ook omdat de dopingtests dan weer goed op gang zijn gekomen", zei Hoevertsz. "En het geeft ons meer tijd om over deze crisis heen te komen. Niemand weet nog precies hoe het zich gaat ontwikkelen."

IOC-lid Hoevertsz over de nieuwe datum Olympische Spelen

Het tijdsaspect is volgens Hoevertsz, die in 1984 namens Aruba als synchroonzwemster meedeed aan de Olympische Spelen van Los Angeles, niet de enige factor die telde voor het IOC. "Verschillende factoren hebben een rol gespeeld bij deze beslissing. Een datum in de zomer levert ook minder problemen op voor de internationale sportkalenders."

"Ook een niet onbelangrijke factor is dat de schoolvakanties in Japan eind juli beginnen. Dan is er minder verkeer in Tokio en zijn er eenvoudigweg meer mensen als vrijwilliger beschikbaar. En de uitzendgerechtigden vonden deze data ook het meest geschikt."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1