Sport
EONOS

'Grand Prix Zandvoort mogelijk pas in 2021'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Grand Prix Zandvoort mogelijk pas in 2021'

De Grand Prix van Zandvoort wordt mogelijk pas in 2021 gereden. Dat zegt de sportief directeur van de Nederlandse Formule 1-race, Jan Lammers.

Autosportfederatie FIA maakte vandaag bekend dat de wedstrijd in Zandvoort - die op 3 mei voor het eerst in 35 jaar weer zou plaatsvinden - wordt uitgesteld. Reden is uiteraard de coronapandemie. "Het was slechter nieuws geweest als de race wel was doorgegaan", relativeert Lammers het besluit.

Mogelijk vindt de race dus pas in 2021 plaats. "Dat zou kunnen. We weten allemaal wat de echte problemen in het leven zijn. Je wilt zo'n evenement kunnen vieren. Dat zou nooit in mei kunnen. Mensen hebben het nu over augustus. Dat zou strikt logistiek gezien misschien een optie zijn, maar je moet je afvragen of je dat moet willen."

Naast Zandvoort is ook de Grand Prix van Spanje uitgesteld. Monaco ligt er helemaal uit. Lammers vraagt zich af of er dit seizoen nog wel gereden gaat worden. "Wij kunnen allemaal wel heel interessant doen, maar het is het virus dat regeert. Hoe grijpt dat om zich heen? Hoe snel hebben we het opgelost? Dat weten we niet."

Jan Lammers over het uitstellen van de race

Ster advertentie
Ster advertentie