appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Coronavirus geen knock-out voor boksers, olympisch kwalificatietoernooi gaat door

Pro Shots
vrijdag 13 maart 2020 | NOS | NOS Sport

Het coronavirus heeft veel gevolgen voor de sportwereld. Verschillende grote sportevenementen zijn afgelast of worden uitgesteld. Dat geldt niet voor het OKT voor de boksers in Londen, dat gaat vooralsnog gewoon door. 

"Er zijn 320 sporters die zich gaan proberen te kwalificeren. De medische staf hier acht de situatie van dien aard dat het vooralsnog doorgang kan vinden", zegt bondscoach Hennie van Bemmel in Langs de Lijn en Omstreken

Hij vertelt dat van alle boksers de temperatuur wordt gemeten tijdens de medische keuringen. Ook publiek is nog welkom bij het kwalificatietoernooi, waar zes Nederlandse boksers proberen een ticket voor de Spelen van Tokio te bemachtigen. 

OKT boksen in Londen gaat door, ondanks coronavirus

Onder hen is Nouchka Fontijn. Zij doet mee in de vrouwengewichtsklasse onder de 75 kilo. Volgens Van Bemmel heeft Fontijn een reële kans om zich te kwalificeren. "Zij heeft weer zo hard gewerkt en ze is zo gefocust. Ze bereidt zich altijd heel gedegen voor. Ik ga er gewoon vanuit dat zij hier een ticket voor de Spelen gaat halen."

Twee tot drie tickets

Volgens Van Bemmel is het toernooi geslaagd als twee tot drie Nederlanders zich weten te plaatsen voor de Spelen. "Dat moet in ons eerste kwalificatietoernooi eigenlijk wel gaan lukken."

Mocht het de Nederlandse boksers niet lukken om zich in Londen te plaatsen, dan volgt er nog één kans. Later dit jaar is er nog een OKT in Parijs. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1