Sport

Titelstrijd is weer spannend nadat AZ wint van Ajax

foto: PROSHOTSfoto: PROSHOTS
  1. Nieuwschevron right
  2. Titelstrijd is weer spannend nadat AZ wint van Ajax

AZ heeft de titelstrijd weer opengebroken. De Alkmaarders wonnen in de Johan Cruijff Arena met 2-0 van Ajax, dat de weg volledig kwijt lijkt.

Na de uitschakeling in de Europa League dreigt nu ook de strijd om de landstitel een nachtmerrie te worden voor Ajax, dat zich enkel op basis van doelsaldo nog koploper mag noemen in de eredivisie. AZ had het elftal van Erik ten Hag nog veel meer pijn kunnen doen, want de Alkmaarders kregen legio kansen om de score een nog veel indrukwekkender aanzien te geven.

Na drie minuten spelen kwamen de Alkmaarders al op voorsprong. Daley Blind leverde de bal zomaar in bij Fredrik Midtsjø, die Myron Boadu lanceerde voor de 0-1.

Kort na rust leek AZ al de genadeklap uit te delen, toen Idrissi het overwicht eindelijk in een tweede treffer leek uit te drukken, maar de VAR had in de voorgaande actie hands gezien van Boadu. Iets later schoot Idrissi AZ met een fraaie lob alsnog naar 2-0.

Titelstrijd

Door de overwinning staat AZ na vierentwintig speelronden nu in punten gelijk met Ajax. Beide clubs staan op 53 punten. Feyenoord volgt op plaats drie met 47 punten.

Ster advertentie
Ster advertentie