appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de zondag
STER Advertentie

Wüst schaatst in Salt Lake naar 21ste wereldtitel uit carrière

ANP
zondag 16 februari 2020 | NOS | NOS Sport

Als het er echt om gaat, kun je altijd rekenen op Ireen Wüst. De vijfvoudig winnares van olympisch goud heeft bij de WK afstanden in Salt Lake City op de 1.500 meter beslag gelegd op de wereldtitel.

De 33-jarige Brabantse had vooraf de wens uitgesproken om op het snelle ijs in Amerika voor het eerst in haar carrière een wereldrecord te rijden. Dat lukte niet, maar haar tijd van 1.50,93 was wel genoeg voor het goud.

Luister hier de gouden race

Het is voor Wüst haar vijfde wereldtitel op die afstand. In totaal is ze nu 21 keer wereldkampioen geworden op het ijs. Melissa Wijfje werd vijfde. Bij de massastart behaalde Irene Schouten het brons. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1