appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Steenrijk Manchester City uitgesloten van Europees voetbal

AFP
vrijdag 14 februari 2020 | NOS | NOS Sport

De Engelse voetbalclub Manchester City is steenrijk, maar mag de komende twee seizoen geen Europees voetbal spelen.

De club is door de UEFA geschorst omdat de financiële regels zijn overtreden. Naast de uitsluiting heeft de Engelse landskampioen ook een boete van 30 miljoen euro gekregen.

De boel kwam aan het rollen door een publicatie van het Duitse Der Spiegel. Uit documenten zou blijken dat City een veel hogere bijdrage van de hoofdsponsor Etihad opgaf. In werkelijkheid werd een groot deel van de 81 miljoen euro betaald door De Abu Dhabi United Group, en dat is tegen de regels omdat het dan om staatssteun zou gaan. 

Correspondent Tim de Wit over de schorsing:

'City kraakt de intenties UEFA'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1