appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

TJ de baas op de vijf kilometer

Pro Shots
donderdag 13 februari 2020 | EO | NOS | Floris van Hoorn

Ted-Jan Bloemen heeft in Salt Lake City de wereldtitel veroverd op de 5.000 meter. De Canadees-Nederlandse schaatser was op de Olympic Oval te snel voor Sven Kramer die het zilver veroverde. Graeme Fish maakte het Canadese feestje compleet met een derde plaats.

Sven Kramer was voor het Nederlandse schaatsten het lichtpuntje op deze vijf kilometer. Hij kwam al op de derde rit in actie en reed een tijd waar niemand een antwoord op leek te hebben. Allen Ted-Jan Bloemen wist er net onder te duiken. De Nederlander die voor Canada uitkomt was ruim een halve seconde sneller. 

Ted-Jan Bloemen de baas over Nederlanders

De andere twee Nederlanders stelden teleur. Jorrit Bergsma kwam niet verder dan een achtste plaats en Patrick Roest werd zelfs gediskwalificeerd. De wereldkampioen allround reed sowieso een matige tijd ondanks een voortvarende start. Maar omdat hij geen band om zijn arm droeg werd hij al snel na zijn finish uit de uitslag geschrapt. Vrijdag kunnen de Nederlanders revanche nemen op de tien kilometer.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1