EONOS

2. FC Utrecht eenvoudig naar halve finales KNVB-beker, ook Feyenoord halve finalist

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer John van den Brom bleek een maatje te groot voor eerstedivisionist Go Ahead Eagles. Utrecht won in Deventer met 1-4.

Na 37 minuten spelen zette aanvoerder Simon Gustafson de bezoekers op voorsprong. Op slag van rust vergrootte Adam Maher de score voor Utrecht. Zijn vrije trap werd door de muur van richting veranderd en eindigde zodoende achter doelman Hobie Verhulst.

Spanning even terug

Direct na rust bracht Go Ahead de spanning terug. Jaroslav Navrátil passeerde Utrecht-doelman Jeroen Zoet, 1-2. Vijf minuten daarna was het verschil tussen beide ploegen weer twee, Jean-Christophe Bahebeck maakte de 1-3.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd gaf Kristoffer Peterson de overwinning van Utrecht nog wat extra glans. Met een mooi schot van afstand tekende hij voor de vierde Utrechtse treffer.

Utrecht treft in de halve finales de huidige bekerhouder: Ajax.

Luister hieronder naar een interview met Utrecht-trainer John van den Brom:

John van den Brom is tevreden met de overwinning op Go Ahead Eagles

Ook Feyenoord halve finalist

Feyenoord schaarde zich als laatste ploeg bij de laatste vier in het bekertoernooi. De Rotterdammers wonnen nipt met 0-1 van Heerenveen. Leroy Fer werd de matchwinner, hij kopte in de eerste helft het enige doelpunt tegen de touwen.

Heerenveen zette in de tweede helft wel aan en creëerde verschillende kansen. Chidera Ejuke schoot de bal in kansrijke positie naast en de ingevallen Runar Espejord raakte de lat.

Feyenoord speelt in de halve finales tegen NAC Breda, dat, na de stunt tegen PSV, woensdag verrassend AZ uitschakelde.