appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Schulting wint wereldbekerrace over 1.500 meter in Dresden

ANP
zondag 9 februari 2020 | NOS | Roy van den Busken

Shorttrackster Suzanne Schulting is bij de wereldbekerwedstrijden in Dresden na een spectaculaire finale winnares van de tweede 1.500 meter geworden. Met het Nederlandse team won ze vervolgens ook de relay.

Er waren maar liefst zeven vrouwen in de baan in de A-finale van de 1.500 meter. Een aantal van die concurrenten van Schulting gingen onderuit. De Nederlandse kwam vervolgens als eerste over de streep. De jury vond dat Schulting geen fouten had gemaakt gedurende de wedstrijd. Ze werd dus uitgeroepen tot winnaar. Sofia Prosvirnova uit Rusland kwam nog het dichtst bij. Tifany Huot Marchand uit Frankrijk werd derde.

Zaterdag had Schulting de eerste race over 1.500 meter laten schieten. Op zondag deed ze wel weer volle bak mee. Ze maakte ook deel uit van de ploeg, die de relay later in de middag won.

Op de 500 meter pakte Lara van Ruijven het brons in Duitsland. Ook bij de mannen was er een Nederlandse medaillewinnaar. Melle van 't Wout nam verrassend de bronzen plak in ontvangst. Collega Sven Roes had zaterdag op de 1.000 meter zilver gepakt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1