appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Zwarte Prietpraat
STER Advertentie

WK atletiek geschrapt vanwege coronavirus

ANP
woensdag 29 januari 2020 | EO | NOS | Redactie

Dit jaar zullen er geen wereldkampioenschappen indooratletiek worden gehouden. Het tweejaarlijkse toernooi zou half maart in de Chinese stad Nanjing worden gehouden, maar door de uitbraak van het coronavirus is daar een streep door gezet. Volgens de internationale atletiekfederatie, World Athletics, was er geen andere keus.

Bestuurslid Sylvia Barlag vertelde in Langs de Lijn En Omstreken dat er eerst nog werd afgewacht. "Er is natuurlijk heel goed in overleg met World Health Organization gekeken of we dit nog konden afwachten, maar de situatie ontwikkeld zich op zo'n manier dat het eigenlijk niet meer te doen is." 

World Athletics had geen andere keus

Het indoorseizoen is kort en daarom werd besloten om er gewoon een streep door te zetten. Maar helemaal afblazen wilde World Athletics ook niet en daarom wordt het evenement een jaar uitgesteld. In 2021 zal Nanjing dan opnieuw gastheer zijn voor de beste atleten van de wereld. 

Volgens Barlag was het ook niet mogelijk om het toernooi dit jaar te houden op een andere locatie. "Je moet het dan verplaatsen naar een organisatie die daar vast niet helemaal op voorbereid is." 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1