2. Nog meer gevoelige tikken voor PSV: gelijkspel tegen Twente en mogelijk verlies van Bergwijn

PSV is er weer niet in geslaagd een overwinning uit het vuur te slepen. FC Twente maakte op schitterende wijze de gelijkmaker (1-1). Ook is er angst voor een nog langere moeilijke periode met een dreigend vertrek van aanvaller Steven Bergwijn.

Bergwijn weigerde al mee te doen tegen Twente, omdat hij bezig is met een transfer naar waarschijnlijk Tottenham Hotspur. Interim-coach Ernest Faber had Jorrit Hendrix in het hart van de verdediging geplaatst, ook Ibrahim Afellay en Sam Lammers stonden in de basis. PSV moest zich oprichten na de uitschakeling in de KNVB Beker bij NAC Breda.

Bij rust was er berusting in het Philips Stadion. PSV had het veldoverwicht in de eerste helft, maar grote kansen waren er niet. FC Twente meldde zich al helemaal niet voor het doel van Lars Unnerstall.

In de tweede helft viel Hendrix op in positieve zin. Hij was een stabiele kracht achterin en wist door felle duels een aantal keer de bal van Twente af te snoepen.

Een lastig schot van Afellay in minuut 61 was de doorbraak in de wedstrijd. De keeper van FC Twente, Joël Drommel grabbelde en daardoor kon Denzel Dumfries de verloren bal inschieten. Het is al de vijfde goal van de verdediger, even veel als topscorer Bergwijn er dit seizoen maakte.

Na rode kaart, komt Twente terug

Afellay moest in de 75e minuut vertrekken. Hij zette een tackle in met twee benen vooruit en kreeg daar een tweede gele kaart voor van scheidsrechter Siemen Mulder. Dat betekent dat hij volgende week niet mee kan doen in de wedstrijd tegen Ajax.

'geweldige goal' Vuckic.mp3

In de slotfase ging het weer mis voor PSV. Haris Vuckic vuurde een knal af. Op prachtige wijze viel de inzet van de Sloveen via de onderkant van de lat over de doellijn. PSV heeft het verlies van weer twee punten over zichzelf afgeroepen. De tegenstander van volgende week verloor eerder vandaag. De Amsterdammers gingen in Groningen met 2-1 de boot in.