appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Mulder: "Rensenbrink misschien nog wel sierlijker dan Cruijff"

ANP
zaterdag 25 januari 2020 | NOS | NOS Sport

Oud-ploeggenoot Jan Mulder is geschrokken van het overlijden van Rob Rensenbrink. Dat vertelde hij zaterdagavond in Langs de Lijn.

"Ik zou vanmiddag nog naar hem toegaan. Ik belde gisteren om die afspraak te bevestigen. En toen zei z'n vrouw dat het weinig zin meer had." 

Met name in België komt het overlijden van Rensenbrink hard aan, constateert Mulder. "Robbie was in België nog beroemder dan in Nederland. Want daar had hij nog altijd met Cruijff te maken. Het is echt een Belgisch icoon geworden." 

Sierlijker dan Cruijff
Mulder heeft een jaar samengespeeld met Rensenbrink bij Anderlecht. "Hij had een beeldschone stijl. Prachtig om te zien. Misschien nog wel sierlijker dan Cruijff."

En ondanks dat bleef Rensenbrink, die 46 interlands speelde, altijd bescheiden. "Toen hij stopte ging hij in Oostzaan wonen. Aan een watertje zitten met een hengel, lekker vissen. Dat was voor hem genoeg."

Rensenbrink is overleden aan de gevolgen van de spierziekte PSMA, en is 72 jaar geworden. Mulder zag dat het steeds wat minder ging. "Hij kreeg enorme last van z'n handen. Daar had hij pijn aan. Het was een vorm van ALS. En dat verslechterde maar. Maar hij heeft het nog wel een paar jaar weten te rekken."

Beluister het gesprek met Jan Mulder hier. 

En beluister hier een overzicht van de carrière van Rensenbrink. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1