appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

Nederlandse waterpolosters missen EK-finale na strafworpen

ANP
donderdag 23 januari 2020 | NOS | NOS Sport

De Nederlandse waterpolosters hebben op de EK in Boedapest naast een plaats in de finale gegrepen. De titelverdediger werd in de halve finales onttroond door Rusland.

Na vier kwarten stond het 7-7, waarna de Russinnen foutloos bleven in de strafworpenserie. Dagmar Genee en Sabrina van der Sloot misten namens Nederland. 

Door het missen van de EK-finale krijgt Oranje in Hongarije geen kans meer om een olympisch ticket te verdienen. In maart krijgt Oranje een herkansing in Italië om olympische deelname af te dwingen. "Ook daar komen we top tegenstanders tegen", beseft Havenga. "Er zijn twee tickets te vergeven, maar het zal een heel zwaar toernooi worden."

Zaterdag speelt Nederland nog wel de wedstrijd om het brons, tegen Hongarije.

Beluister hieronder het interview met Dagmar Genee en bondscoach Arno Havenga:

Waterpoloster Genee: 'De knop moet nu om voor brons'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1