appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen
STER Advertentie

Nederlandse dames naar groepswinst op EK waterpolo

Pro Shots
zondag 19 januari 2020 | NOS | Roy van den Busken

De Nederlandse waterpolovrouwen waren oppermachtig in de strijd om groepswinst op het EK waterpolo. Het werd in Boedapest een klinkende zege van 10-6 op Spanje. 

Oranje had nog een appeltje te schillen met de verliezend WK-finalist van 2017 en 2019. Bij de EK van 2014, het OKT van 2016 en de WK van vorig jaar werd de Nederlandse ploeg compleet weggespeeld. 

Uitstekend begin

Vandaag niet. Nederland begon uitstekend en liep uit naar 4-0. Net als eerder dit toernooi stond de verdediging als een huis en de Spaanse wanhoopsschoten leverden pas na 13 minuten de eerste tegentreffer op. Doelvrouw Debby Willemsz hield de wedstrijd onder controle.

In de laatste periode kwamen de Spanjaarden nog terug tot op twee punten verschil. Ze scoorden drie keer. Maar toen gaf de ploeg van bondscoach Arno Havenga nog wat extra gas. Twee goals van respectievelijk Sabrina van der Sloot en Vivian Sevenich brachten de eindstand op 10-6. Maud Megens was topscorer met drie doelpunten.

De Oranjevrouwen gaan door naar de kwartfinale, die komende dinsdag wordt gespeeld.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1