appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
STER Advertentie

Sara Marita Kramer: 'In het ergste geval zou ik een jaar geen wedstrijden meer mogen springen'

Pixabay
woensdag 15 januari 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

De Nederlandse schansspringster Sara Marita Kramer won vorige week in het de Japanse Saporro haar eerste World Cup-wedstrijd. Dit 18-jarige talent springt onder de vlag van Oostenrijk en niet die van Nederland. In B.V.S.C. verklaarde ze haar keuze en zei dat Nederland nog altijd een optie is, maar dan moet er wel iets veranderen.

Sara Marita Kramer springt voor Oostenrijk

Dat Kramer in eerste instantie voor Oostenrijk koos was niet heel vreemd: "In Oostenrijk hebben ze alles. Ik ben er opgeleid, heb veel aan ze te danken en ik zit in een perfect team. Het lijkt me wel enorm gaaf om voor Nederland uit te komen op de Olympische Spelen. Ik ben ook trots dat ik uit Nederland kom, maar eigenlijk zit ik hier nu ontzettend goed op mijn plaats."

Grote gevolgen

Ondanks het feit dat de skischans-springster nu nog meedoet onder de Oostenrijkse vlag is Nederland nog altijd een keuze. Een definitief besluit heeft Kramer nog niet genomen, maar dat moet binnenkort wel en dan kunnen de gevolgen groot zijn.

Kramer: "Als ik overstap naar Nederland zou ik misschien wel een halfjaar of in het uiterste geval een jaar niet mee kunnen doen aan wedstrijden. Het ligt er dan net aan wat de Oostenrijkse bond voor protest zou indienen."

Lastig besluit

"Ik heb de knoop nog niet doorgehakt, maar Oostenrijk ligt wel het meest voor de hand. Op dit moment is alles goed geregeld dus ik zou niet zo snel overstappen. De faciliteiten zijn hier uitstekend en ik kan me hier goed blijven ontwikkelen", verklaart het 18-jarige talent. De enige manier voor Nederland om haar binnen te halen? "Dan moeten ze een indoor skihal met een schans neerzetten", lacht Kramer. 

Sara Marita Kramer springt voor Oostenrijk

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1