appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sportforum: Alberda dacht geen moment aan opstappen na volleybal-debacle

ANP
maandag 13 januari 2020 | EO | NOS | NOS Sport

Joop Alberda heeft na volleybal-debacle van afgelopen weekend geen moment gedacht aan opstappen als technisch directeur van de volleybalbond. Dat zegt hij in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

De Nederlandse volleybalvrouwen waren favoriet om het olympisch kwalificatietoernooi in eigen land te winnen, maar strandden onverwacht in de halve finale tegen Duitsland en gaan niet de Spelen in Tokio.

 "Ik speel toch niet? Ik coach toch niet?", zegt Alberda. "Wij zijn met de directie bezig om een veelbelovende kans op kwalificatie te bieden. Dat is mijn taak. Wij hebben een visie en daar sta ik 100 procent achter. Ik heb geen moment gedacht aan opstappen."

Naast Alberda waren Volkskrant-journalist John Volkers en NOS-commentator Sebastiaan Timmerman te gast in het Sportforum. Volgens Volkers is er met de uitschakeling van de volleybalsters een einde aan een tijdperk gekomen en moet er nieuw team gebouwd worden.

Hij hoopt niet dat de huidige bondscoach Gianni Caprara dat gaat doen. "Daar moet iemand bij die kan communiceren met jonge, Nederlandse speelsters. Daar is denk ik een andere man voor nodig dan Gianni Caprara."

Propaganda voor Koeman

Naast volleybal ging het onder meer over voetbal. Ronald Koeman sloeg een aanbod af om per direct aan de slag te gaan bij FC Barcelona, zijn droomclub. "Dit is propaganda voor het karakter van Koeman", zegt Volkers. "Iedereen zegt nu: 'Dat is een prima kerel, die houdt zich aan z'n woord'. Dat is niet gebruikelijk in de voetballerij."

De journalist vindt dat Koeman ook na het EK van deze zomer niet naar de Spaanse grootmacht moet gaan. "Ik vind het EK een ondergeschikt toernooi aan het WK, dat is het echte toernooi. Hij moet gewoon wachten tot 2023."

Terugluisteren

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Luister het Sportforum terug

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1