appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Roest verovert Europese titel op 5.000 meter

ANP
zaterdag 11 januari 2020 | NOS | redactie

Patrick Roest is in Thialf Europees kampioen op de 5.000 meter geworden. Hij deed dat met een baanrecord. Sven Kramer veroverde zilver.

Roest imponeerde met een tijd van 6.08,92. Daarmee heroverde hij zijn baanrecord dat hij eind 2018 was kwijtgeraakt aan de Rus Semerikov. "Dat was geen doel op zich, maar het is wel lekker om het weer terug te hebben", aldus de opgeluchte Roest.

'Heel blij met deze titel'

Sven Kramer reed een zeer solide race, die goed was voor zilver. Het brons was voor Denis Joeskov, die er samen met Jorrit Bergsma in de laatste rit een zinderende strijd om het brons van maakte.

Eerder op de dag waren er al medailles voor Esmee Visser (goud 5.000 meter) en Dai Dai Ntab (zilver 500 meter).

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1