appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Schaken en Boksen tegelijk, het is echt een sport: Schaakboksen

Eline de Zeeuw
donderdag 9 januari 2020 | NOS | Redactie

Sporten en Boksen zijn twee sporten die je niet meteen aan elkaar zou linken. Maar toch hebben ze één ding gemeen: ze zijn allebei de helft van de sport Schaakboksen.

De sport werd 17 jaar geleden bedacht door de Nederlandse kunstenaar Iepe Rubingh. De spelers spelen om en om een ronde schaak en daarna een ronde boksen. De regels zijn simpel, de eerste die zijn tegenstander schaakmat zet of knock-out slaat, wint.

Op 'Ignition', een ondernemersfestival met een alternatieve nieuwjaarsduik en blufworkshops, bleek het schaakboks-toernooi woensdagavond de grote publiekstrekker te zijn. Vier grootheden uit de sport namen het in de boksring, die midden in poptempel Paradiso stond, tegen elkaar op.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1