Sport
NOS

Feyenoord passeert FC Utrecht na voetbalgevecht

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord passeert FC Utrecht na voetbalgevecht

Twee mooie doelpunten hebben Feyenoord aan de overwinning geholpen in Utrecht. Met de 1-2 overwinning klimmen de Rotterdammers naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

Feyenoord was de mindere ploeg in het eerste kwartier tegen FC Utrecht, dat daar niet van profiteerde. Toch was het de ploeg van Dick Advocaat die als eerste scoorde. Luis Sinisterra had de bal in het begin van de aanval op de vrijstaande spits Nicolai Jørgensen moeten spelen. Toen de aanval bijna verkeken leek, vuurde Orkun Kökcü van afstand een vuurpijl af. De bal daalde net op tijd om in de kruising boven doelman Maarten Paes te vliegen.

Mooie uithaal Kökcu.mp3

Lang kon Feyenoord niet genieten van het openingsdoelpunt. Uit een corner sprong Utrechter Justin Hoogma veel hoger dan de Feyenoord-verdedigers. Ook doelman Kenneth Vermeer kon niet meer bij zijn uitgemeten kopbal.

Volley tegen de touwen

In de tweede helft werd de wedstrijd meer en meer een gevecht. Scheidsrechter Bjorn Kuipers liet veel doorgaan, terwijl hij wellicht meer kaarten had kunnen uitdelen. Jens Toornstra scoorde de tweede mooie goal van Feyenoord. Een volley belandde keihard tegen de touwen.

Utrecht kwam een enkele keer dicht bij de gelijkmaker. Sean Klaiber schoot na een uur spelen op de paal. Even later maakte Vermeer een fout, hij keerde een bal maar half en zag de bal richting het doel verdwijnen. Nog net op tijd herstelde de Feyenoord-goalie het door vlak voor de doellijn een hand tegen de bal te zetten.

Achtervolging zonder succes

De achtervolging van FC Utrecht kende een eind toen Hoogma Sinisterra haakte. Kuipers gaf een directe rode kaart voor de harde overtreding op de doorgebroken Colombiaan. Een doelpunt uit de vrije trap werd door de arbitrage afgekeurd voor buitenspel. De VAR greep ook niet in, terwijl op de beelden te zien was dat doelpuntenmaker Eric Botteghin niet in buitenspelpositie stond.

Winterstop

Feyenoord begon matig aan het seizoen met een hoop gelijke spelen. Met Dick Advocaat voor de groep is de achterstand om de ploegen daarboven gekrompen. Bij het ingaan van de winterstop moet Feyenoord slechts Ajax, AZ, PSV en Willem II voor zich dulden. Het duel tussen FC Groningen en FC Emmen eindigde tegelijkertijd in 2-0. Om 16.45 uur wordt de laatste wedstrijd voor de vakantie gespeeld. Vitesse ontvangt in de GelreDome, waar gisteren nog gevochten werd, VVV-Venlo. De wedstrijd is te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie