EONOS

AZ door in Europa League, Feyenoord nog kleine kans op overwintering

2. AZ door in Europa League, Feyenoord nog kleine kans op overwintering

AZ is zeker van overwintering in de Europa League. De Alkmaarders speelden een belabberde wedstrijd tegen Partizan Belgrado, maar sleepten in de slotfase een gelijkspel uit het vuur. Invaller Ferdy Druijff maakte twee doelpunten.

Druijff: 'Mijn opdracht? Twee goals maken en het gelijktrekken'

AZ kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Takuma Asano, 0-1. Na bijna een half uur spelen, maakte Seydouba Soumah er ook nog 0-2 van. AZ speelde zwak en creëerde weinig kansen.

Ook in de tweede helft leek er weinig in te zitten voor de ploeg van Arne Slot. Tot overmaat van ramp moest aanvaller Myron Boadu bij een 0-2 tussenstand ook nog het veld verlaten met een rode kaart. Boadu kreeg zijn tweede gele kaart voor een schwalbe.

Goudhaantje

In de slotfase ontpopte invaller Ferdy Druijff zich tot goudhaantje. Druijff scoorde twee doelpunten en daardoor speelde AZ alsnog gelijk tegen Partizan, 2-2. Door het gelijkspel is AZ zeker van overwintering in de Europa League.

Kleine kans Feyenoord

Heel anders is de situatie voor Feyenoord. De ploeg van Dick Advocaat heeft na het gelijke spel (2-2) tegen Rangers FC nog een kleine kans om te overwinteren in Europa. Feyenoord moet de volgende wedstrijd tegen Porto winnen en is afhankelijk van een gunstig resultaat bij de andere wedstrijd in de poule. Young Boys moet dan winnen op bezoek bij Rangers.

Feyenoord speelde een goede eerste helft en kwam via Jens Toornstra verdiend op voorsprong. Na rust werden de Schotten sterker en wisten ze twee keer te scoren, 1-2. Feyenoord leek in geslagen positie, maar aanvaller Luis Sinisterra gaf de Rotterdammers hoop. Hij maakte in de 68ste minuut de gelijkmaker voor Feyenoord.