appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

'De Davis Cup is wat mij betreft overleden'

AFP
maandag 25 november 2019 | EO | NOS | Mark Voortman

Spanje won gisteren de eerste Davis Cup in de nieuwe stijl. Op het toernooi, waarin achttien landen in Madrid in één week om de titel streden, kwam veel kritiek. 

Ook oud-Davis Cup-captain van Nederland Tjerk Bogstra is kritisch. "De Davis is wat mij betreft overleden", zegt hij in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Volgens Bogstra is door de nieuwe opzet een deel van de charme van de Davis Cup verloren gegaan. "Wat de Davis Cup kenmerkte was uit of thuis spelen voor volle stadions. Als thuisspelend land koos je de ondergrond, of je binnen of buiten speelde. De Davis Cup was 118 jaar lang een uniek evenement, nu een toernooi zoals er meer zijn."

Terugluisteren

In het Sportforum waren naast Bogstra Volkskrant-journalist Willem Vissers en NOS-commentator Frank Snoeks te gast. Behalve tennis ging het ook over onder meer het Nederlands elftal, PSV en Ireen Wüst.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1