Sport
NOS

Verstappen oppermachtig in GP Brazilië, concurrentie schakelt zichzelf uit

foto: AFP/Pro Shotsfoto: AFP/Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen oppermachtig in GP Brazilië, concurrentie schakelt zichzelf uit

Max Verstappen heeft een succesvol weekend in Brazilië met een spectaculaire grand prix-zege afgesloten. De concurrentie schakelde vooral zichzelf uit. Pierre Gasly (Toro Rosso) werd verrassend tweede en Lewis Hamilton eindigde op de derde plaats.

Jurgen van den Berg sprak er maandagochtend over in het NOS Radio 1 Journaal met oud-coureur Jan Lammers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Nederlander mocht van voren vertrekken, nadat hij tijdens de kwalificatie boven de concurrentie uitstak op het circuit Interlagos. In de eerste rondes nam Verstappen direct een gat. Lewis Hamilton passeerde daarachter Sebastian Vettel.

Hamilton ging een ronde eerder naar binnen dan Verstappen dat deed. Bij de pitstop van Verstappen werd hij opgehouden door Robert Kubica. De Pool dook vlak voor de neus van de Nederlander. De jury beoordeelde dat als onveilig en daarom kreeg de coureur van Williams een tijdstraf van vijf seconden. Verstappen kwam achter Hamilton op de baan terecht, maar zijn eerste inhaalpoging slaagde meteen. Binnen no time reed de coureur van Red Bull Racing weer op kop.

Bij de tweede stop hetzelfde laken en pak. Alleen had Verstappen er deze keer geen inhaalmanoeuvre voor nodig. Zijn stop was gewoon veel sneller dan die van de Mercedes-coureur.

Verstappen maakt optimaal gebruik van safety car

Valtteri Bottas kreeg een probleem met zijn motor en moest zijn race voortijdig beëindigen. Tijdens de safety car maakte Verstappen een extra stop. Hij kwam opnieuw achter Hamilton uit, maar bij de herstart ging hij weer voorbij aan de wereldkampioen. Ook de teamgenoot van Verstappen, Alexander Albon, deed het goed. Hij ging bij de herstart voorbij Vettel naar de derde plaats. De Thai hield dapper vol.

Ferrari's rijden elkaar van de baan

De Ferrari's gingen met nog een paar ronden te gaan in de fout. Leclerc en Vettel reden tegen elkaar aan en moesten de wedstrijd beiden met een lekke band verlaten. Albon spinde even later nadat hij moeite had zijn plaats ten opzichte van Hamilton te verdedigen. In de spannende eindsprint bleef Pierre Gasly verrassend voor Hamilton.

Nog 1 race

In de NOS Formule 1-podcast blikken presentator Amber Brantsen, analist Jan Lammers en commentator Louis Dekker maandag terug op de spectaculaire race in Brazilië. De laatste GP van het seizoen is op zondag 1 december in Abu Dhabi.

Max Verstappen boekt achtste GP-zege in F1-carrière

Ster advertentie
Ster advertentie