appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

In het grind van Assen wist Lorenzo het al: hij stopt

AFP
donderdag 14 november 2019 | NOS | NOS Sport

Een paar dagen voor de laatste Grand Prix van het jaar had de Spanjaard Jorge Lorenzo een belangrijke mededeling. De drievoudig wereldkampioen in de MotoGP stopt ermee.

In het grind van Assen wist Lorenzo het al: hij stopt

Lorenzo werd drie keer wereldkampioen in de MotoGP-klasse en twee keer in de 250cc-klasse.

In de MotoGP werkte hij lang samen met de Nederlander Wilco Zeelenberg. De Nederlander is teammanager bij de Yamaha-ploeg. "Lorenzo heeft veel neergezet voor de sport. Hij zit eigenlijk nog in de bloei van z'n leven."

Dat Lorenzo wilde stoppen had vooral te maken met het vele blessureleed van de laatste tijd. Zo brak hij dit jaar bij de TT van Assen z'n nekwervel. Zeelenberg voelde het afscheid dan ook aankomen. "Toen hij opstapte uit de grindbak in Assen dacht hij al 'Wat ben ik aan het doen?'"

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1