appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

FC Barcelona maakt weer politiek statement, nu met vierde shirt

FC Barcelona
woensdag 13 november 2019 | NOS | NOS Sport

Voor het eerst in de geschiedenis presenteert de Spaanse voetbalclub FC Barcelona een vierde shirt. Onder het motto Ho portem dins, wat 'het zit diep van binnen' betekent, toonde de club het nieuwe shirt: geel gekleurd, met vier rode diagonale strepen, vegen bijna.

Het is een interpretatie van La senyera, de vlag van Catalonië, die sinds jaar en dag een belangrijk symbool is voor de club en supporters. De laatste keer dat de senyera als shirt in de collectie van FC Barcelona prijkte, was in het seizoen 2013/2014.

Dat de voetbalclub de Catalaanse wortels niet onder stoelen of banken steekt, is geen geheim. Ook nu maakt de club met het vierde shirt weer een politiek statement.

"Barcelona zegt het niet, maar het is wel duidelijk dat ze na de veroordeling van de Catalaanse politici zijn gaan nadenken", zegt correspondent Edwin Winkels.

"Elke keer als er wat is, doen ze iets. Barcelona staat immers bekend als de verzetsclub, altijd al geweest. De enige plek waar je ten tijde van Franco Catalaans kon spreken, was Camp Nou."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1