appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Samuel Idowu: from Brooklyn to Leeuwarden

Eline de Zeeuw
woensdag 6 november 2019 | NOS | Redactie

Het gaat voor Aris Leeuwarden nog niet zo goed in de Dutch Basketball League. De jonge ploeg lijdt nederlaag na nederlaag en staat, mede dankzij blessures voor belangrijke spelers, teleurstellend laatste. Toch weet één van hun spelers flink imponeren. Samuel Idowu is bijna wekelijks topscorer voor de Friezen. De Amerikaan streek afgelopen zomer vanuit Brooklyn neer in Leeuwarden.

In Brooklyn lukte hem wat niet velen daar gegeven is: ontsnappen aan de ellende. Hij wist zich weg te houden van de vele criminaliteit in zijn wijk en vond zijn redding in basketbal. Desondanks speelde de laatbloeier pas zeven jaar geleden zijn eerste officiële wedstrijd.

Samuel Idowu: from Brooklyn to Leeuwarden

In Leeuwarden zijn ze maar wat blij met hem. Met zijn energie en gedrevenheid weet hij zijn teamgenoten te motiveren. Zelf probeert hij zoveel mogelijk te genieten, ook al is het behoorlijk wennen in Friesland. Waar in Amerika vooral het recht van de sterkste geldt is het basketbal in Nederland vooral erg tactisch. En dan Leeuwarden zelf, daar is het in vergelijking met Brooklyn, toch wel erg stil volgens Idowu.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1