Sport

Zet Ajax ongeslagen Champions League seizoen voort tegen Chelsea?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zet Ajax ongeslagen Champions League seizoen voort tegen Chelsea?

Alleen bovenaan in de Eredivisie, drie punten los van achtervolgers PSV en Vitesse, én nog foutloos aan kop in poule H van de Champions League. Ajax lijkt op papier op een goed moment tegen het Engelse Chelsea aan te mogen treden. Al is er op het spel soms nog het een en ander aan te merken.

De wedstrijd is live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Na de 3-0 overwinningen op OSC Lille én Valencia was de stemming bij de Ajax-fans opperbest, maar dat de Amsterdamse topclub géén doelpunten tegen kreeg in die twee wedstrijden was een klein wonder te noemen.

Indrukwekkende reeks

Vooral afgelopen zaterdag, tegen RKC Waalwijk, kwam Ajax goed weg. Het spel was niet goed, maar ondanks een paar grote kansen voor RKC eindigde de wedstrijd in 1-2. Het was voor de zeventiende keer op rij dat Ajax niet verloor.

Bij Chelsea wordt gewezen naar een reeks van vijf ongeslagen wedstrijden op rij. De Londenaren verloren een maand geleden voor het laatst, tegen de Premier League koploper Liverpool. Voor die wedstrijd ging ook de openingswedstrijd in de Champions League, tegen Valencia, verloren. Chelsea, net als de Spanjaarden, op drie punten.

Afwezigen

Bij Ajax is de selectie zo goed als fit en beschikbaar. Hakim Ziyech stapte niet helemaal fris van het veld in Waalwijk, maar Erik ten Hag gaf aan dat hij denkt dat de Marokkaanse rechtsbuiten gewoon kan spelen.

{poll}

Bij Chelsea hebben ze daarentegen nogal wat personele problemen. Wereldkampioen N'Golo Kanté is mogelijk niet fit genoeg om voor de ploeg van Frank Lampard te spelen. Net als Ross Barkley, Andreas Christensen en Ruben Loftus-Cheek zullen vanavond niet spelen in de Johan Cruyff Arena.

Ajax - Chelsea

De derde wedstrijd in de Champions League, tussen Ajax en Chelsea, is live te beluisteren bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie