appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Toch geen wereldtitel boksster Fontijn

Pro Shots
zondag 13 oktober 2019 | NOS | NOS Sport

Nouchka Fontijn heeft op het WK Boksen in de finale in de klasse tot 75 kilogram op punten gewonnen van Lauren Price, maar na protest van de boksster uit Wales moest Fontijn haar wereldtitel toch afstaan.

Twee keer eerder stond de 31-jarige Fontijn in de WK-finale. In 2016 en 2018 moest ze ook genoegen nemen met zilver. Daarnaast greep ze naast het goud in de olympische finale van 2016.

Fontijn is nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Voorheen verdiende je met een plaats in de halve finales van de WK een olympisch ticket, maar dat ligt niet klaar in Oelan-Oede vanwege de schorsing van de AIBA, de internationale boksbond.

De voorzitter van de Nederlandse boksbond, Boris van der Vorst, reageerde in NOS Langs de Lijn op de opmerkelijke jurybeslissing. Hij vond het 'bijzonder verdrietig en onterecht'.

Bijzonder verdrietig en onterecht

NOS Langs de Lijn

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1